Thursday, June 20, 2013

Mengubat rindu

Rindunya nak menulis blog mcm dulu-dulu. Apa khabar agaknya kawan-kawan yg rajin melawat blog saya dulu, antaranya kak Atie, kak Ana, Kak Halima, Kak Amie, Kak Wattie dan of course Encik Bidadarindu yg sudah menyepikan diri tu.
Mungkin beginilah jadinya bila ada 3 org anak kecil ni. Ditambah pula dgn bebanan kerja kat office yg semakin bertambah, saya mmg tak menang tangan utk berblog spt dulu. Bila ketiga-tiganya dah lena, saya sendiri pun terlena. Tapi alhamdulillah, saya amat berbahagia dgn kehidupan saya, bersama suami tercinta, anak-anak kesayangan dan tak lupa juga mama tersayang. Wildan dan Wafriy sedang membesar. Sekejap ok, sekejap bergaduh, sekejap bergusti, sekejap melawak, sekejap menyanyi dan melukis bersama-sama, sekejap lagi bertengkar dan bergaduh. Memang pening kepala tetapi tanpa mereka berdua, sunyilah saya. Wafiya pula sudah berusia 11 bulan, dah boleh berdiri dan sudah semakin banyak akalnya. Saaaaaaaaaaaaaangat comel keletahnya. Kehadiran Wafiya umpama sebutir bintang yg sgt bersinar di dalam hidup saya. Tak dapat saya bayangkan hidup saya tanpa dia. Bertahun-tahun saya nantikan kehadiran seorg anak perempuan, kelahiran Wafiya adalah satu anugerah yg tak terhingga dari Allah swt.

InsyaAllah, panjang umur saya update lagi blog ni. Banyak lagi yg nak diceritakan dan dikongsi.


Wildan dan Wafriy- Hero-hero kesayangan saya

Wafiya- cinta hati saya  (gambar lama ni)






6 comments:

  1. Hi Kaz... glad that you've made a come back ... sedih jugak bila nama tak masuk list....hari2 I lawat tau...mana tau ...kut2 la Kaz update blog...he he...just kidding (pasal list) tapi pasal the visit tu memang betul.

    Very happy to see your prince and princess ...very adorable ...just like their mom...

    Write more, ok...

    Miss you dear friend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
    2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. Perhhh...terharunya bidadarindu kak kaz ingat...(Kak Sayang jgn jeles ye sbb x de nama dlm list..he he he..)

    Rasa cam dah tua je skrg nie..blogging ni terpaksa letak no 2...banyak menda lain nak pikir..Yan pun dah nak bersalin sblm puasa ni..kalau ada kesempatan raya nanti kita jumpa yer kak...

    Comey nyer Wafiya..

    ReplyDelete
  3. Dear Chinda, jgnlah marah my dear. Those names mentioned are the friends yg I kenal only thru blogging ni. I do still know about u thru your fb posts and somehow we are still connected thru our mutual friends.

    Tq for your support dear. I miss your sweet smile!

    ReplyDelete
  4. Adik Bidadarindu,
    of courselah nama kak sayang tak disebut kat sini sebab kami sentiasa berhubung melalui sms dan phone call. So kak Kaz tau lah perkembangan diri kak Sayang. Yg disebut kat atas tu nama kawan2 yg cuma berhubung thru blog saja.

    Betullah tu, byk priority lain yg perlu diutamakan, blogging ni sekadar hobi je. Kirim salam kat Yan ye, bestnya nak dpt baby.

    ReplyDelete

What say you?