Sunday, August 21, 2011

My first raya cookies.



Inilah dia my first raya cookies. Biskut coklat chips yg ala2 famous amous tu. Saya dpt resepi ni dari Kak Yatie, my best friend. Seingat saya kali terakhir saya buat biskut raya ialah ketika saya masih study kat UKM dulu. Sejak kerja, saya jadi malas nak buat sbb lg seronok nak membeli dr kawan2 yg menjual biskut raya. Lagipun, tgn saya tak berseni, buat biskut raya pun tak menjadi cantik. Sbb tu saya lebih suka memasak lauk pauk dan membuat kek.

Kali ni saya excited sgt nak buat biskut raya sendiri walaupun dah byk juga membeli dari kawan2. Hari2 saya belek resepi kat blog kawan2 dan semakin bersemangat bila tgk semua org dah start membuatnya.

Biskut ni sedap rasanya especially utk chocolate lovers spt saya. Wafriy pun suka sgt, dah berkeping2 dia mkn. InsyaAllah, esok nak buat biskut cornflakes crunchy pula, ni favourite suami saya. Saya cuma akan buat biskut yg simple dan tak payah terap, janji rasanya sedap.

4 comments:

  1. Congrats dear Kaz! You've reached another milestone in baking attempts. I'm sure the taste is much better than the look. Nak try sikit....

    ReplyDelete
  2. Ada rezeki boleh cuba raya nnt...

    ReplyDelete
  3. Chinda and Bidadarindu, jemputlah dtg ke rumah raya ni.

    ReplyDelete
  4. Salam aidilfitri Kaz..Wah..tentu best kue raya air tangan sendiri ni..akak banyak tunjuk2 je..sedapnya belum tentu..huhu..

    ReplyDelete

What say you?