Ini dia makanan yg saya masak utk lunch hari ni. Ayam masak kicap black pepper, sambal tumis udang dan sup sayur campur. Simple saja tapi suami saya makan bertambah sampai 3 kali. Ni yg buat saya cuba sedaya upaya utk masak di hari cuti. Seronok tgk suami dan mama makan dgn berselera. Kalau mkn di luar atau beli lauk dari kedai, diaorg makan gitu2 je. Bila masak sendiri, lauk yg simple pun jadi sedap dan makan pun bertambah-tambah.
Posted via Blogaway
I fully agreed with you, dear. Home-cooked food is for sure tastier and healthier than outside food!
ReplyDeleteSalam Yong, memanglah...tambah isteri yg masak, berselera Abang makan.
ReplyDeletesalam kaz.Alhamdllh,k.atie tgk pon berselera.inikan pula HB kaz yg mmg rindukn masakan isteri kesygannya ni.mmg happy kan klu tgk family mkn dgn berselera judah yg kita masak.Untung HB kaz dpt wife yg comel & pandai masak nie....
ReplyDeleteChinda, the thing is when it is tastier and healthier, I tend to eat more and more, hehe.
ReplyDeleteKak Halima, isteri dia sendiri pun berselera makan, badan pun dah naiik sgt ni.
Kak Atie, tingginya pujian akak tu. Thanks Kak Atie tp tak boleh lawan tahap kerajinan Kak Atie.
Ya Betul...Makan kat umahla yg paling sedap sekali...
ReplyDeleteBidadarindu, mestilah sbb Bidadarindu dan Yan kan pandai memasak.
ReplyDelete