Dah lama benar saya tak update blog. Memang tengah tersgt2 busy dgn kerja2 kat ofis. InsyaAllah, lagi 2 minggu English Week 2011 akan dijalankan kat kolej dan saya sbg Penyelaras program mmg tak menang kaki, tangan dan fikiran. Syukurlah ada kawan2 yg membantu especially Kak Yati, Shafiq dan juga English lecturers yg lain. Tahun lepas kami jemput Yuna utk closing night, kali ni kami jemput Aizat pula. Dia ada kriteria yg kami perlukan- smart, clean image, highly motivated, educated dan boleh speak English. Hopefully semuanya ok lah, dah berminggu2 dok struggle dgn program ni sampai thesis dan study saya pun entah kemana.
Petang ni saya bake carrot cake utk memenuhi permintaan Mama pula. First time saya try resepi ni yg saya ambil dari blog tp saya dah tak ingat blog yg mana. Kek ni sesuai utk health conscious dan juga org yg sakit. Sebabnya bahan2 yg digunakan spt canola oil (ganti butter), brown sugar, omega egg dan juga apple mmg healthy and nutritious. Rasanya pun sedap, kurang manis dan sgt moist.
Sorrylah ya, gambar tak clear, setakat camera phone yg 3.2 megapixel je, tu yg jadi mcm ni.
Salam kaz..apa kabar?bz yer...sedap nampaknya kek karot kaz tue..anak2 k.atie dah blk bercuti nie,br la semangat sikit nk baking....hihi.ya la,biasa tinggai berdua....malas nk baking2 nih!bknnya mkn sgt....take care dear!
ReplyDeleteakak seriusly tak penah buat kek karot.tapi suka sgt ngan kek ni,nak2 yg dh siap topping tu pastu tabur ngan keping2 badam bakar..fuhh mmg best,sllu rasa nak mkn akk beli kt kedai kek yg siap potong2 tu,beli je sjurai-2,nak try buat sendiri gak nnti..resepi kt tenet pun banyak kan..
ReplyDeleteSalam Kaz, tak penah makan dan lagi ler tak penah buat akak ni! Kalau tabur hazelnut ganti badam ok kot?
ReplyDeletesalam kaz....sedap ni kek carrot...kl buat cream cheese lg sedap.lynn pn lm tk membaking ..teringin nk buat.tp ade projek lg jummat ni :)
ReplyDeleteWsalam Kak Atie,Kaz pun gila baking sbb husband dan mama suka makan. Kaz pun suka juga, itu yg jadi masalahnya sbb semakin naik badan ni bila ada oven ni.
ReplyDeleteKak Pia, mmg sedap kek carrot ni especially yg dijual kat secret recipe.
Kak Halima, boleh je letak hazelnut, mesti lain sedapnya.
Lynn, betul tu, kalau letak cream cheese lg sedap dan lg bertambah byklah kita makan.
yan pun dah pandai gak buat carrot cake nie...x yah susah2 beli kat sr...order je,laju je dia buat...semangat tgh berkobar2...
ReplyDeleteIna: carrot cake sg petani 1..
ReplyDeletebidadarindu: carrot cake sg merab 1..
uda nak jadi pengkritik kek plak. nak rasa mana lebih sedap..:-p