Dalam banyak2 resepi yg saya tgk kat blog Kak Azatie, resepi apam pisang ni yg jadi idaman. Rasanya yg buat apam pisang ni nampak lebih sedap dari selalu ialah sebab Kak Azatie gunakan acuan kuih lompang, so nampak comel2 sgt dan yg keduanya saya ialah peminat kuih berasaskan apam. So sewaktu cuti Maal Hijrah yg lalu, saya pun try resepi Kak Atie ni dan hasilnya sgt memuaskan. Cuma saya tak ada acuan kuih lompang jadi saya letak dlm acuan besar ajelah.
Ni dia rupa apam pisang yang telah dipotong. Sedap dan rasanya lain dari yg saya pernah makan. Mungkin sebab letak butter dan telur dlm kuantiti yg agak banyak, rasanya seakan2 kek pun ada.
Tq Kak Azatie for sharing this simple yet delicious recipe.
pos la kat sini sikit,boleh tolong kasi markah braper....he he he..
ReplyDeleteAlah setakat apam pisang je adik oooii, anytime Yan boleh buatkan.
ReplyDeletesalam kaz..makasih mencuba apam pisang tu yer.cam teringin lak nk mkn bila tgk apam kaz tue..ngeee
ReplyDelete