Wednesday, May 12, 2010

Diet yg tak menjadi




Selesai majlis di Dewan Milinieum, husbandku mengajakku gi lunch kat Secret Recipe, dari kelmarin lg dia teringin nak makan kek kat situ. Aku tahu itu tandanya dia tgh tension, mungkin terlalu byk kerja yg perlu dia lakukan sepanjang minggu orientasi ini.
Memandangkan aku kononnya tgh diet, aku tak order sebarang kek utk diri sendiri. Aku cuma makan tomyam noodles yg menjadi favouriteku. Tp biasalah husbandku ttp memaksa aku merasa kek dia yg sedap tu, ni kes tak nak gemuk sorang2 lah ni. Akhirnya hancur lg dietku tghari ni sbb bukan setakat merasa, aku makan hampir separuh kek choc cheese dan apple crumble yg husbandku order tu. Hmmm lepas makan baru menyesal. Siapa nak jawab tu...?

2 comments:

  1. kaz, Rizal dah slim, kita bila lagi hehehe

    ReplyDelete
  2. Itulah, dlm proses nak challenge Rizal ni.

    ReplyDelete

What say you?